[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="4.4.3" da_disable_devices="off|off|off" da_is_popup="off" da_exit_intent="off" da_has_close="on" da_alt_close="off" da_dark_close="off" da_not_modal="on" da_is_singular="off" da_has_shadow="on"][et_pb_row _builder_version="4.4.3"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.4.3"][et_pb_text admin_label="Titel" _builder_version="4.4.3"]

Looma en Transportmakelaar bundelen krachten tijdens en ná de coronacrisis

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version="4.4.3"]

ROOSENDAAL – Het coronavirus houdt iedereen in z’n greep. In alle opzichten worden er verliezen geleden. En toch is er een lichtpuntje. Mensen slaan massaal de handen inéén en zoeken verbinding met elkaar. Ook op zakelijk gebied. Een mooi voorbeeld daarvan zijn transportmakelaar Gijs de Bot en verpakkingsspecialisten Robert Breedveld en Pieter Dekker. Sinds kort zijn zij een samenwerking aangegaan. “Door krachtenbundeling bereik je zoveel meer dan alleen”, pleiten de heren. “Juist in deze crisis willen we dat statement maken.”

Robert Breedveld, die ook namens zakenpartner Pieter Dekker het woord doet, en Gijs de Bot hebben weliswaar hun zorgen over het coronavirus, maar weigeren letterlijk en figuurlijk om bij de pakken neer te zitten. Looma, door Robert en Pieter nog maar twee jaar geleden opgericht, houdt zich namelijk vooral bezig met op- en overslag, ompakken, etiketteren en stickeren van goederen. De loodsen aan de Hoge Bergen staan normaliter bomvol pallets waar de jongeren die er werken mee aan de slag kunnen. Uit veiligheidsoverwegingen zijn deze werknemers nu naar huis gestuurd. “Ik wil hun gezondheid niet in gevaar brengen”, verduidelijkt Robert. “De opslag gaat wel onverminderd door.” En hoewel ook Gijs de gevolgen van het coronavirus merkt, vinden de meeste van zijn transporten gewoon plaats.

 

[/et_pb_text][et_pb_image src="https://transportmakelaar.nl/wp-content/uploads/2020/04/transportmakelaar-looma-samenwerking.jpg" force_fullwidth="on" _builder_version="4.4.3"][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version="4.4.3"]

Een nieuw avontuur
Ondanks hun onafhankelijke successen, zijn de drie ondernemers toch een nieuw avontuur samen begonnen. Waarom eigenlijk? “Alle drie zijn we trots op Roosendaal”, begint Gijs zijn uitleg. “Robert en ik kennen elkaar uit de politiek en zowel op dat vlak, als persoonlijk én zakelijk klikt het tussen ons. Een beter startpunt voor een samenwerking is er niet. We kunnen elkaar alleen maar versterken. Ieder van ons heeft een eigen netwerk, een hele hoop kennis en kunde in huis. Allebei zijn we logistieke dienstverleners, die voor kwaliteit gaan en flexibel zijn. Ieder van ons heeft een eigen specialisme: ik lever alle goederen veilig en professioneel af, overal ter wereld, en Looma kan ze opslaan en eventueel verwerken tot compleet afgewerkte orders. Dus naast alle overeenkomsten, vullen we elkaar ook nog eens aan.”

Denken in mogelijkheden
“Daarbij komt dat Gijs, Pieter en ik graag een steentje bijdragen aan de leefbaarheid van Roosendaal en aan de maatschappij in het algemeen.”, springt Robert daar op in. “Wij denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Die zienswijze heeft tot de oprichting van Looma geleid. Pieter en ik wilden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle daginvulling bieden, een idee dat vorig jaar nog is beloond met de Rabobank Grow Award. Hier werken trouwens ook mensen zonder dat zogenaamde rugzakje en juist die combinatie blijkt ijzersterk. Omdat zowel Pieter als ik naast Looma nog een bedrijf runnen, namelijk Uitgeverij Apprentice en Kraftwell, kan de focus van Looma volledig liggen op die maatschappelijke functie. Mooi om te merken is dat grote merknamen uitgerekend daarom voor ons als partner kiezen. Want doordat zij indirect deze jongeren steunen, krijgt ook hun imago een boost.”

Eén en één is drie
“Door te delen, kun je vermenigvuldigen”, vat Gijs hun boodschap samen. “Voortaan kan ik naast transport ook opslag bieden en omgekeerd kan Looma nu ook transport bieden. Eén en één wordt op die manier drie. We doen dit echt samen, zoals we ook samen deze coronacrisis het hoofd moeten bieden. Ook nu liggen er kansen. Tijd voor bezinning. Verbinding zoeken, moeten we niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dan kunnen we samen nog zoveel bewerkstelligen. En wordt Roosendaal alleen nog maar mooier en leuker dan het al is…”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]